ترکیبی از چای که با ادویه جوشانده شده و سپس با شیر و شکر سرو می شودماسالا چای گفته می شود که به چای ادویه دار هم معروف است.

برای خیلی ها پیش آمده که به کافه رفتن و در لیست منوی نوشیدنی های گرم، به اسم چای ماسالا برخورد کردند یا از دیگران این اسم رو شنیده اند و هیچ اطلاعاتی در باره آن ندارند، خیلی ها فکر میکنند که این چای مربوط به شهر ماسال ایران هست و به همین دلیل فکر میکنند نوعی چای سیاه است و حتی خیلی ها اسم آنرا اشتباه میگن(چای ماسال) به خاطر شباهتش به یکی از شهرهای ایران(ماسال)

چای ماسالا چیست:

ماسالا از کجا اومد؟

در ادامه مطلب با تیتوکاپ همراه باشین تا با پیدایش این چای بسیار لذیذ و مقوی آشنا شوید.

تاریخچه چای ماسالا به هزاران سال پیش بر میگردد و شروع آن از یک دربار سلطنتی باستان آغاز شده است.

تاریخ دقیقی از پیدایش آن موجود نیست ولی بر اساس روایتها به 9000-5000 سال پیش باز میگردد.

در اوایل به عنوان یک دارو از آن استفاده می شد که شامل طیف گسترده ای از ادویه ها می شد و روشهای مختلفی هم تهیه می شد و فاقد هرگونه برگ چای بود. و در واقع به ترکیب این ادویه ها به اصطلاح ماسالا گفته می شد پس تا اینجا ماسالا برای توصیف ترکیبی از ادویه ها استفاده می شود.

دگرگونی چای ماسالا از کشت چای در کشور هند آغاز شد، انگلیسی ها که میخواستند انحصاری بودن تولید چای را از چینی ها بگیرند در سال 1835 مزارع چای را در آسام هند برپا کردند. و پس از آن چای وارد ماسالا شد و چون چای برای صادرات بود برای اکثر هندی ها بسیار گران بود و این باعث شد که استقبال نشود و مردم آنرا به صورت سنتی خود درست میکردند یعنی ترکیب ادویه ها و بیشتر مصرف دارویی داشت.

در اوایل دهه 1900 ، انجمن چای هند که متعلق به انگلیس بود شروع به ترویج مصرف چای هندی در هند کرد.

تا اینجا هم همچنان چای ماسالا به تعریفی که ما امروز از آن داریم محبوب نشده بود، از آنجا که چای سیاه گران بود، فروشندگان از شیر، شکر و مخصوصا ادویه جات استفاده کردند که هم قیمت نوشیدنی چای سیاه کاهش یابد هم با اضافه کردن ادویه به چای سیاه باعث شد بیشتر به ذائقه مردم هند نزدیک شود و به این شیوه بتوانند مصرف چای سیاه را درهند گسترش دهند و در نتیجه به مرور محبوبیت چای ماسالا رو به گسترش رفت.

به دلیل تولید مکانیزه چای سیاه ،هزینه های آن سر شکن شد و این باعث شد که محبوبیت چای ماسالا در دهه 1960 در هند افزایش یافت. در سراسر کشور chaiwallas (صاحبان فروشگاه چای) در ایستگاه های راه آهن شروع به تولید نوشیدنی کردند و آنها را به مسافران و سایر مشتریان در حال گذر می فروختند. آنها در مقادیر زیادی دم میکردند و در گلدان های خشتی به نام kullhads سرو می کردند. هر ایستگاه دارای چندین چایالا است که با اشتیاق به مسافران خسته ای که از سفرهای طولانی خود خسته شده اند ، خدمت می کردند.

به زودی ، این غرفه های کوچک چای به نقاط مهم ملاقات اجتماعی تبدیل شدند ، جایی که مردان با یکدیگر معاشرت می کردند و در مورد امور روزمره خود بحث می کردند.

و توسط فروشندگاه خیابانی چای که به آنها چای والاها گفته میشد در معرض دید عموم قرار گرفت.

   

با افزایش محبوبیت جهانی ماسالا ، تعداد تغییرات آن نیز زیاد شد. مثلا:

  •  ماسالا چای هندی معمولاً با نوعی قند نیشکر محلی و غیر تصفیه شده بنام جگرگری شیرین می شود. در جای دیگر ، این ماده با شیرین کننده های بیشتری مانند قند، نیشکر و عسل  شیرین می شود.
  •  در هند و بیشتر نقاط جهان ماسالا چای با چای سیاه تهیه می شود.( در هند غالباً از نوعی Assam به نام "mamri" استفاده می شود.)در کشمیر ، به جای آن از چای سبز باروتی (بخاطر طعم لطیف ترش ) استفاده شود.
  •  ادویه های اصلی مورد استفاده زنجبیل و هل هستند و سپس می توان هر گیاه اضافی از جمله دارچین ، آنیس ستاره، رازیانه، فلفل، میخک، جوز هندی، فلفل دلمه ای، شیرین بیان، زردچوبه و حتی زعفران را اضافه کرد. وانیل هم در برخی از دستور العمل های مدرن نیز پیدا خواهید کرد.
  •  در کافه های آمریکا از اسپرسو داخل چای ماسالا هم استفاده میکنند.

شما میتوانین این نوشیدنی لذیذ را با طعم واقعیش که فاقد هرگونه اسانس و مواد افزودنی هست را به صورت آماده از اینجا سفارش دهید.